Smycketråd...

  • ...är bara ett av alla de material man kan använda när man gör smycken. Smycketråd kan t.ex. vara koppartråd infärgad i olika färger. Den finns även i olika tjocklekar, som då lämpar sig för olika användning. Tjocklek från ca 0,3 mm till drygt 1 mm. Tråden går att böja hur som helst, där sätter endast fantasin gränser. Tången med runda ändar är bra till detta.
  • Smyckewire är en plastklädd metalltråd, också den i lite olika tjocklekar, i liknande dimensioner som tråden. Den är dessutom lite speciell eftersom metalltråden består av ett skiftande antal tunna metalltrådar. Ju fler tunna metalltrådar desto mer flexibel och "mjuk" brukar smyckewiren kännas. Är den för hård bildas fula veck och är inte lika följsam. Jag har nyligen börjat använda smyckewire själv, efter att ha varit nylonlina trogen under flera år. Wire är mycket lättarbetad vid avslut. Den håller ju mycket bra för smycken som har stora pärlor och har tyngd i sig.
  • Nylonlina och fiskelina går också utmärkt att använda. Personligen gillar jag den för smycken som har små pärlor och är korta och lätta. Nylonlina ligger följsamt och fint mot kroppen! Gillar man nylonlina går den ju alltid att ha dubbel om man är orolig för att den ska gnagas av. Jag har hört att fiskelina gnags av av sötvattenpärlor, men har inte råkat ut för det själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0