Flera korta

Här är några exempel på andra korta halsband. Kedja med lås i nacken och då kan man fästa låset i vilken länk man vill. Framtill sitter pärlorna osymmetriskt, jag är ju svag för det! Varje pärla förekommer bara en gång, oftast en större i mitten. Håll till godo! 
         image51

Liknande hjärtesmycket

Kedjan passar ju till så mycket. En vanlig, antiksilvrig kedja med ovala öglor. Smycket med hjärtana inspirerade mig till ett med svarta pärlor! Den stora rektangeln har eget  klolås och kan knäppas av och på...
image50

Ooops, tyvärr lite suddigt...     Ett smycke jag själv tycker om!

Bröllopssmycke

Jag har fått den stora äran att göra ett halsband till en blivande brud! Så nu har jag varit och tittat på klänningen.
Den är mycket snygg i cremefärg, ärmlös med halterneckringning. Vilket det plötsligt gjorde det lite svårare för mig ;-).  Jag tycker nämligen generellt att det är svårt med snygga halsband till en sådan ringning. Fast det ärju förstås min högst subjektiva åsikt!! Nu ska jag skissa lite och "provpärla"...!  Kanske under nästa vecka får jag veta vad som håller måttet.

Jättesnyggt armband!

Googlade på "pärlade smycken" och hittade detta helt ljuvligt vackra armband!!

 

 

Jag försökte få över bilden, men lyckades inte. Ni måste kolla in det! Det kallas för Eternity.

 

 

 

 

 

 


Hjärtesmycken

Jomen, här kommer setet jag skrev om sist. Jag är lite ambivalent när det gäller hjärtformade pärlor: hur snyggt jag än tycker det är på smycken andra gjort så känns det inte som om jag får till det själv.   Vad tycker ni?

image49Bilden blänker lite, men det är ett stort metallhjärta längst till vänster och intill det ett ansikte av pärlemor... I armbandet är varje pärla med bara en gång, men samma som i halsbandet. (Utom det stora då.)
Halsbandet knäpps framtill med klolås och kan fästas var som i kedjan.


Nåväl, julen är nu utstädad och det blev plötsligt lite tomt med pynt i köket...! Vilket gav mig lite idéer!
Hej så länge!


Tillföra något

En blogg med den här typen av innehåll är ju så mycket roligare med bilder, eller hur? Så när jag pärlar så vill jag ju faktiskt HELA TIDEN kunna prestera något nytt för att kunna visa det här... Höga krav, jag vet och ibland lyckas jag och ibland inte. Jag vet ju inte så mycket om era idéer och vad ni har sett på andra ställen eller pärlat själva...
Ikväll när jag rotade runt i lådorna kom jag på att jag ska göra ett set; halsband och armband med hjärtan... Passar kanske bättre i februari, men gör man det nu är det klart till den 14/2!!  Bild kommer!


God fortsättning på Det Nya Året!!

Januari månadssten är granat.
Granater är en grupp av mineraler som kan skifta i färg från gul, orange, röd samt grönt och violett. I Böhmen, norra Tjeckien, hade man redan tidgt kunskapen att ta hand om och slipa granater till vackra smycken.De Böhmiska granaterna brukar ha en djupt röd färg. Hårdhet är ca 7 på Moh´s hårdhetsskala där diamant har hårdheten 10. 

Den sägs öka kreativiteten, samt ge energi och styrka. Annat som granaten sägs kunna påverka är förbättrad självkänsla (låter bra!) samt stimulera erotisk fantasi (nämen!).
Granaten är en symbol för kärlek.Dessutom vill jag göra ett tillägg till inlägget om Pärlor av korall eftersom en uppmärksam läsare skrivit att man inte ska köpa pärlor av röd korall eftersom den är utrotningshotad. Tack Linda för informationen! Är inte förvånad eftersom "tillverkningstiden" är så lång!

RSS 2.0